Olimpijske

Tri sekunde za pobedu

Osam ekipa iz pet osnovnih škola sa područja aleksinačke opštine nadmetalo se juče na Malim olimpijskim igrama u ovdašnjoj Hali sportova. Pred takmičarima je bio izazov da što brže reše zadatke na poligonu spretnosti, odnosno da pređu ispod i iznad prepreka, hodaju na švedskoj klupi, nose loptu, prođu kroz obruč…

Olimpijske Ekipe su činili mališani od prvog do četvrtog razreda, a najbolji rezultat zabeležila je ekipa škole „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca koja je za tri sekunde nadmašila svoje vršnjake iz „Ljupčeta Nikolića”. Treću poziciju izborili su đaci iz trnjanske osmoletke „Stojan Živković Stole”. „Voždova” ekipa predstavljaće aleksinačku opštinu na okružnom takmičenju.

Organizator takmičenja, Savez za školski sport, nagradio je tri najbolje plasirane ekipe peharima i diplomama, dok su članovi ekipa darovani medaljama.

Pomenimo na kraju i to da su na ovom takmičenju, osim učenika iz pomenute tri škole, učestvovale i ekipe iz škola „Vuk Karadžić” iz Žitkovca i „Sveti Sava” iz Subotinca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =