Tri boda za spas

U sklopu  poslednjeg, 30. kola Zone Istok,  fudbaleri Rudar Alposa u nedelju od 17:30 dočekuju tim Timočanina iz Knjaževca. „Rudarima“ , koji su na 10. mestu sa 38 bodova, neophodna je pobeda kako bi osigurali opstanak u ovom rangu.

Naš drugi zonaš,  Moravica iz Subotinca, u nedelju  putuje u Zaječar na meč protiv Kablova. Subotinčani  su trenutno na sedmom mestu sa 41 bodom i, može se reći, da su prebrinuli sve brige oko opstanka.

 

Startuju Olimpijske seoske igre

Ovogodišnji ciklus Olimpijskih seoskih igara na području aleksinačke opštine počinje  sutra u Prćilovici, gde će se održati takmičenje u malom fudbalu. Radi se nadmetanju u sklopu grupe A koju, osim Prćilovice, čine:  Aleksinački Bujmir, Glogovica, Donji Adrovac,  Donji Ljubeš i Gornji Ljubeš. Takmičenje počinje u 18 sati.

Pored malog fudbala, ekipe će se ove godine takmičiti i u odbojci, narodnom višeboju, stonom tenisu, streljaštvu, basketu, šahu, pikadu i nadvačenju konopca.

 

Sutra boks na  Aleksinačkom Rudniku

Četvrto kolo Regionalne lige u boksu održaće se  sutra od 18 sati na košarkaškom igralištu na Aleksinačkom Rudniku. Očekuje se učešće boksera iz ovog dela Srbije, tačnije  iz klubova od Vranja do Majdanpeka, Pirota, Bora, Vlasotinca i Surdulice.

Kako je najavljeno, boje Rudara braniće četvorica boksera: Mladen Vukomanović, Vladan Petrović , Đorđe Stojković i, najverovatnije, Dušan Petrović.

 Takmičenje organizuju  Bokserski klub Rudar i Bokserski savez  jugoistočne Srbije, a ulaz je slobodan.

 

U nedelju međunarodni kup na Bovnu

Međunarodni kup „Trnjane 2018“, odnosno ekipno takmičenje u sportskom ribolovu,  u organizaciji Kluba sportskih riblovaca „Trnjane“ iz istoimenog mesta, biće održan u nedelju. Dvanaesti put zaredom na Bovanskom jezeru,  i to na celoj takmičarskoj stazi Bovanske plaže,  takmičiće se ekipe ribolovaca iz Srbije, Crne Gore i Makedonije. Ove  godine organizatori očekuju dvadesetak ekipa iz naše zemelje i dve iz inostranstva.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 1 =