Doček Srpske nove

Tradicionalni doček uz muziku, grejanu rakiju i mekike

Doček Srpske nove godine tradicionalno je organizovan u aleksinačkim restoranima i na otvorenom prostoru, u naseljima Tešica i Žitkovac.Doček Srpske nove Mesna zajednica u Tešici potrudila se da za posetioce obezbedi kulturno-umetnički program uz učešće folklorne grupe iz ovog naselja, dok su njihove kolege iz Žitkovca za te namene, pored tamošnjeg KUD-a „Mladost”, angažovale i određeni muzički orkestar.

Kao okrepljenje, građani koji su se našli u Tešici mogli su da dobiju čaj i grejanu rakiju, a posluženi su i veoma ukusnim mekikama. Po tradiciji, isti meni imali su i gosti u Žitkovcu.

S obzirom na područje koje pokrivaju ova dva naselja, nije bilo previše zainteresovanih za ovakav doček Srpske nove godine, ali je bilo veselo i često se publika hvatala u kolo. Najsrećniji i najradosniji bili su najmlađi, pa ako ništa drugo, organizatorima treba da je na čast što su te mališane obradovali.

Doček Srpske nove

Za razliku od otvorenog prostora, restorani u Aleksincu bili su puni, a najviše je bilo gostiju u „Junioru” i restoranu „Marko Polo” gde je organizovana tradicionalna lovačka zabava.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 2 =