Doček Srpske nove

Традиционални дочек уз музику, грејану ракију и мекике

Дочек Српске нове године традиционално је организован у алексиначким ресторанима и на отвореном простору, у насељима Тешица и Житковац.Doček Srpske nove Месна заједница у Тешици потрудила се да за посетиоце обезбеди културно-уметнички програм уз учешће фолклорне групе из овог насеља, док су њихове колеге из Житковца за те намене, поред тамошњег КУД-а „Младост”, ангажовале и одређени музички оркестар.

Као окрепљење, грађани који су се нашли у Тешици могли су да добију чај и грејану ракију, а послужени су и веома укусним мекикама. По традицији, исти мени имали су и гости у Житковцу.

С обзиром на подручје које покривају ова два насеља, није било превише заинтересованих за овакав дочек Српске нове године, али је било весело и често се публика хватала у коло. Најсрећнији и најрадоснији били су најмлађи, па ако ништа друго, организаторима треба да је на част што су те малишане обрадовали.

Doček Srpske nove

За разлику од отвореног простора, ресторани у Алексинцу били су пуни, а највише је било гостију у „Јуниору” и ресторану „Марко Поло” где је организована традиционална ловачка забава.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =