Tomislav Trifunović

Toma Trifunović počasni građanin Aleksinca

Zvanje počasnog građanina Aleksinca ove godine dobiće glumac Tomislav Trifunović, potvrđeno je na današnjoj sednici lokalne skupštine.

– Obavljajući posao selektiranja za Festival Prvoizvedenih predstava i stalnim kontaktima sa pozorišnim i kulturnim ustanovama u Srbiji, Toma Trifunović, kao iskren prijatelj radi na trajnoj afirmaciji opštine Aleksinac – navedeno je u rešenju o dodeli javnih priznanja opštine za 2018. godinu.

Odbornici su danas usvojili celokupno rešenje, pa će novčane nagrade u iznosu od 25.000 dinara dobiti Jasmina Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, mlada šahistkinja Anastasija Vojinović i arheolozi Petar Milojević i Tatjana Trajković.

Direktorki Centra nagrada će biti uručena za doprinos u oblasti socijalne zaštite, učenici Anastasiji za izuzetne rezultate na državnim takmičenjima u šahu i plasman na evropsko prvenstvo u Letoniji, dok će arheolozima nagrada biti uručena kao priznanje za izradu monografije „Praistorijska nalazišta u Aleksinačkoj kotlini – evidencija i revizija starih podataka”.

Prema rešenju koje je skupština danas usvojila, pohvale na petojunskoj proslavi biće uručene Vladanu Milojeviću, predsedniku Mesne zajednice Vitkovac, Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe” i „Sportskom savezu opštine”. Milojeviću za, kako je navedeno, doprinos u poboljšanju i unapređenju uslova za bolji život svojih sugrađana, „Voždu” za doprinos u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a Sportskom savezu za afirmaciju i promociju sporta u Aleksincu.

skupstina

Odbornici su većinom glasova usvojili ovo rešenje, ali je ono naišlo i na osporavanje pojedinih predstavnika opozicije. Odbornik Ivan Dimić iz DSS-a, postavio je pitanje zbog čega se kontinuirano nagrade dodeljuju direktorima javnih preduzeća, dok su neki odbornci imali zamerke na izbor počasnog građanina.

Plaketa, odnosno najviše priznanje opštine Aleksinac, ove godine neće imati dobitnika. Uručenje ostalih priznanja biće upriličeno na svečanoj akademiji povodom Dana opštine, 5. juna.

Ko su bili prošlogodišnji dobitnici, pogledajte ovde.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 12 =