pijaca

Tesla i Mokranjac za kilogram paprika

Kako se dublje zalazi u jesenje dane, na aleksinačkoj zelenoj pijaci je sve slabija ponuda. Slabu ponudu prati i mali broj kupaca, ali slabiji pazar ne spušta drastično cene. Iako paprike ima još samo na nekoliko tezgi, njena cena je i dalje iznad proseka, pa u zavisnosti od vrste i namene, kilogram ovog povrća košta od 80 do 150 dinara.

Ni cena paradajza nije značajno opala, pa za kilogram najjeftinijeg treba izdvojiti 80 dinara, dok najskuplji košta 120. Papričice su i dalje 100 dinara, a tolika je i cena kornišona, koji su malo poskupeli.

Krompir i cvekla imaju istu cenu, po 50 dinara za kilogram, crni luk je od 40 do 70 dinara, dok je beli višestruko skuplji i, u zavisnosti od kvaliteta, košta od 300 do 400. Dobru cenu, od 250 do 300 dinara, ima i pasulj, dok pečurke koštaju 140.

Ono što nam je privuklo pažnju jeste da skoro polovina artikala na tezgama ima istu cenu. Po 100 dinara treba platiti kilogram tikvica, plavog patlidžana, karfiola, šargarepe, spanaća i prazi luka. Jedino kupusa ima u izobilju i njegova cena se kreće do 20 do 40 dinara, a onima kojima se žuri, mogu da kupe i već kiseli kupus po ceni od 100 dinara.

I cene voća su prilično ujednačene, pa za 100 dinara može da se kupi kilogram krušaka, dunja ili grožđa. Kada je reč o jabukama, ponuda je velika a cena za kilogram kreće se od 40 do 60 dinara. Orah je i dalje na ceni i to od 800 do 1000 dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 5 =