Grci

Susret iskrenih prijatelja

Nedelja srpsko-grčkog prijateljstva u Aleksincu počela je sinoć koncertom Kulturno umetničkog društva „Sveta Sofija” i filharmonijskog orkestra iz Patre. Gosti iz ovog grčkog grada na Peloponezu predstavili su aleksinačkoj publici folklor i melos tog podneblja.

Grci

Na kraju koncerta prisutnima se obratio predsednik Udruženja grčko-srpskog prijateljstva „Sveta Sofija-Sveti Sava” otac Ermolaus, inače počasni građanin Aleksinca. Zahvalivši se na gostoprimstvu u gradu kome se uvek oseća kao kod svoje kuće, otac Ermolaus je otpevao pesmu posvećenu Aji Sofiji rekavši da je ona za Grke ono što je Kosovo za Srbiju.

Grci

Na divnom koncertu i poklonu koji je otac Ermolaus uručio lokalnoj samoupravi, zahvalio se predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković. On je istakao da naš grad ne zaboravlja pomoć Patre i prijateljstvo koje je započelo pod bombama 1999. godine i posebnu ulogu oca Ermolausa koji je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći našoj opštini.

Ovo druženje iskrenih prijatelja krunisano je himnama Srbije (Bože pravde) i Grčke (Himna slobode) u izvođenju Filharmonijskog orkestra iz Patre.

Grci

Pre početka koncerta, delegacija Patre položila je venac na spomenik stradalima u NATO agresiji.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − 5 =