Škola

Subotinac bez đaka prvaka

Školsku 2018/2019. godinu matična škola „Sveti Sava” u Subotincu počela je bez ijednog prvaka, dok je u izdvojenom odeljenju u Mozgovu upisano 10, a u Bovnu troje prvaka.

Inače, u osnovne škole na teritoriji aleksinačke opštine ove školske godine krenuće ukupno 382 đaka prvaka. Najviše upisanih, po 79 prvaka je u školama„ Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe”. Zatim slede žitkovačka „Vuk Karadžić” sa 76 i trnjanska „Stojan Živković Stole” sa 43. U Osnovnu školu „Aca Sinadinović” upisano je 33, u školu „Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom Rudniku krenulo je 32, dok će u katunskoj školi „Desanka Maksimović” prva znanja sticati 27 prvaka.

Kada se ukupan broj đaka u ovdašnjim školama uporedi sa prethodnim školskim godinama, kod pomenute škole iz Subotinca uočljivo je konstantno smanjenje broja đaka. Ova osmoletka je u školskoj 2016/17 imala ukupno 156, godinu dana kasnije 150, a u ovoj školskoj godini 140 učenika.Povećanje broja đaka beleže aleksinačke škole „Ljupče” i „Vožd” i rudnička „Zmaj” dok kod ostalih škola nema značajnijih promena.

*Podaci dobijeni iz osnovnih škola i opštinskih službi.

Naslovna fotografija: Google.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × two =