Domijada

Stonoteniseri drugi, Andrijana treća

U okviru 23. Susreta domova učenika srednjih škola jugoistočne Srbije, proteklog vikenda u Prokuplju su održana sportska takmičenja na kojima su učestvovali i predstavnici Doma „Mladost” iz Aleksinca.

Domijada
Andrijana Momirović

Takmičili su se u šahu, stonom tenisu i malom fudbalu. Stonoteniska ekipa koju su činili Dalibor Đorđević, Nenad Đorđević i Lazar Radovanović osvojila je drugo mesto, dok je treće mesto pripalo šahovskoj ekipi u kojoj su bili Đorđe Stevanović, Miloš Jovanović i Aleksandar Momirović. U pojedinačnom plasmanu u šahu Andrijana Momirović je osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Kada je reč o malom fudbalu, aleksinačka ekipa je eliminisana u četvrtfinalu.

Aleksinčani su učestvovali i na nedavnoj smotri kulturno-umetničkog stvaralaštva u Pirotu, koja je takođe održana u sklopu Domijade. Za izvođenje dramskog prikaza „Kuća”, koji je režirao Dragoslav Ranđelović Ranđa, dramska sekcija je osvojila drugo mesto, a na treće mesto se plasirao Andrija Stojanović koji je na harmonici izveo narodno kolo. Na smotri u Pirotu priređena je i izložba učeničkih radova, dok se folklorna sekcija predstavila Igrama iz okoline Niša.

‒ Nosimo pozitivne impresije sa Domijade i više smo nego zadovoljni postignutim rezultatima na ovoj svojevrsnoj smotri srednjoškolaca iz 14 gradova jugoistočne Srbije ‒ kazao je Novica Lukić, vaspitač u Domu „Mladost”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 19 =