sport

Спортски викенд: Напредак против Напретка

У оквиру 22. кола Друге лиге, кошаркаши Напредак Босфоруса сутра ће у нишкој хали Чаир одмерити снаге са Константином који је тренутно на претпоследњем, 13. месту са 25 бодова, док су Алексинчани на осмој позицији са 32 бода.

И кошаркаши Јастреба у овом колу играју у гостима. Они ће вечерас у Медвеђи играти против Јабланице, а ради се о 21. колу Прве регионалне лиге – Исток.

Рукометаши у Власотинцу

Осокољени победом над Пиротом у протеклом колу Прве лиге – Исток, рукометаши Алексинца у недељу ће у Власотинцу играти против истоимене екипе.

‒ Мислим да су квалитетнији од нас, али то не мора ништа да значи, јер смо ми прошле године више бодова освојили у гостима него код куће ‒ рекао нам је Владан Стошић, тренер алексиначких рукометаша.

Власотинчани су тренутно на четвртом месту са 15 бодова, а Алексинчани заузимају шесто место са бодом мање.

Суботинчани играју дерби

Фудбалери Рудар Алпоса сутра ће у Боговини, у оквиру 17. колa Зоне Исток, играти против екипе БСК.

Наш други представник у овом рангу, Моравица из Суботинца, у дербију кола у недељу ће у Неготину поделити мегдан са Хајдук Вељком.

Комшијски дерби у Алексинцу

У Окружној лиги овог викенда играју се мечеви 17. кола.

У недељу од 15 сати, у комшијском дербију у Алексинцу састају се Палилула и житковачка Морава. Истог дана у исто време у Мезграји ће играти Јединство из Грејача и Моравац из Чечине, док ће Слога из Кормана гостовати Дољевцу.

Дан раније, дакле у суботу, Црвена звезда из Горњег Љубеша играће у Орљану против истоимене екипе.

Напредак против имењака из Крушја 

Овог викенда у жижи интересовања љубитеља фудбала је свакако дерби меч у Алексинцу између ОФК „Напретка 1929” и ФК „Напретка 2012” из Крушја. Утакмица се игра у недељу у 11 сати. У исто време у Дражевцу ће поделити мегдан ОФК Дражевац и Борац, а од 15 сати састају се Шкриљац – Слога и Победа – Јединство.

fudbal

У суботу, такође од 15 сати, играју се још две утакмице: РутевацЈастребац и Гредетин – Полет (В). Слободни у овом колу су Ратар и Полет (Р).

Алексинчани вечерас у Сурдулици

У склопу 13. кола Регионалне футсал лиге, екипа Клуба малог фудбала „Алексинац 2015” вечерас ће у Сурдулици играти против „Радника”.

Алексинчани су тренутно на другом месту са 28 бодова и утакмицом мање, а Сурдуличани заузимају пету позицију са 17 бодова.

У прва два кола пролећног шампионата Алексинчани су забележили једну победу и један пораз. Са 10:3 победили су тим Аса из Бујановца, док су од Прокупља претрпели пораз са 7:3.

Zagrevanje

У недељу „Поздрав пролећу”

Јубиларни, 20. по реду Пролећни маратон „Поздрав пролећу”, од Алексинца до Бованског језера и Сокобање, одржаће се у недељу у организацији ПСК „Брђанка”. Акција се отвара у недељу у 7 сати и 30 минута испред Дома културе, а учесници акције моћи ће да се определе за једну од три стазе – од 16, 28 или 35 километара.

Завршница акције је у Сокобањи код водопада Рипаљка, где ће учесницима акције бити уручене захвалнице и приређен заједнички ручак.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 8 =