Sotirovski pohvalila Aleksinac

Načelnici i šefovi inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga predvođeni Draganom Sotirovski, načelnicom okruga danas su u poseti Aleksincu. Ovo je prva zvanična poseta u sklopu akcije Inspekcijski karavan koji sprovodi Nišavski upravni okrug. Delegacija se sastala sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem, zamenikom predsednika Čedomirom Rakićem, kao i načelnicima uprave, direktorima javnih preduzeća i ustanova.

‒ Mi smo dogovorili, tačnije stručna služba okruga i sve inspekcijske službe da bi bilo dobro da se dva puta godišnje sretnemo, jednom u prvoj, a jednom u drugoj polovini godine. Dakle, danas smo zvanično krenuli sa ‘inspekcijskim karavanom’, ali nismo došli da kritikujemo i proveravamo, već da dogovaramo i da se savetujemo – rekla je načelnica i dodala da je primarni cilj da lokalni funkcioneri razgovaraju sa inspektorima i da na taj način preduprede eventualne greške.

karavan

Da zaista nisu došli da kude, potvrdila je načelnica u svom kasnijem izlaganju pohvalivši Aleksinac kao jednu od najboljih opština u okrugu.

‒ Vas smo izabrali simbolično zbog slova A, zbog dobrog početka, a ja bih rekla izabrali smo vas zato što ste najveći i mogu da kažem da ste najbolji. Toliko ste revnosni da svaki papir koji pošaljemo, za 24 sata, a nekada i kraće stigne kao povratna informacija, što znači da lokalna samouprava dobro sarađuje sa okrugom i to kažem svim ministrima koji dođu. 

Karavan inspekcijskih službi predsednik opštine Nenad Stanković okarakterisao je kao početak dobre prakse koja može doprineti boljem funkcionisanju lokalnih samouprava.

‒ Ovo je prilika da ljudi iz sistema lokalne samouprave sa inspekcijskim organima pri upravnom okrugu mogu da razgovaraju o mnogim zajedničkim temama. Bez obzira što na prvi pogled izgleda kao da ovde sede oni koji kontrolišu i oni koji su kontrolisani, mi smo u principu na istom zadatku. To je da radimo u skladu sa zakonom – rekao je Stanković.

Nakon posete Aleksincu, delegacija Nišavskog upravnog okruga posetiće opštinu Merošina. Sastanak sa tamošnjim rukovodstvom zakazan je za 12 sati.

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − 7 =