„Solidarna pomoć” bez saglasnosti opštinske vlade

Na samom početku sednice, Opštinsko veće je usvojilo odluku o otpisu potraživanja od Društva za održavanje zgrada D.O.O. Beograd koje se nalazi u postupku privatizacije. Nakon veća, o otpisu duga, u iznosu od skoro 570 hiljada dinara, izjašnjavaće se i odbornici na narednoj sednici lokalne skupštine.

Opštinsko veće Aleksinac

Članovi veća su usvojili i Odluke o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti Preduzeću za puteve, Komunalnim uslugama i Vodovodu i kanalizaciji u narednoj godini, na osnovu kojih će pomenuta preduzeća poverene poslove obavljati kao svoje redovne delatnosti bez potrebe sprovođenja javnih nabavki. Jedina novina je ta, da u narednoj godini, Javno komunalno preduzeće „Komunalne usluge” neće obavljati poslove na održavanju ulične rasvete u naseljima.

Opštinsko veće je dalo saglasnost na Odluku Nadzornog odbora Komunalnog preduzeća „Komunalne usluge” o usvajanju pijačnog reda kojim je sada obuhvaćena i zelena pijaca u Žitkovcu. Međutim, odluka o izmeni i dopuni Programa poslovanja za 2017. godinu kojom je bila predviđena isplata solidarne pomoći zaposlenima u ovom preduzeću, nije dobila „zeleno svetlo” članova veća, pa se ona neće naći na dnevnom redu predstojeće sednice opštinske skupštine.

Na današnjoj sednici data je i saglasnost za zaključenje vansudskog poravnanja sa građaninom koga ujeo pas lutalica. Ovog puta, psi lutalice olakšali su opštinsku kasu za 33.000 dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 11 =