„Солидарна помоћ” без сагласности општинске владе

На самом почетку седнице, Општинско веће је усвојило одлуку о отпису потраживања од Друштва за одржавање зграда Д.О.О. Београд које се налази у поступку приватизације. Након већа, о отпису дуга, у износу од скоро 570 хиљада динара, изјашњаваће се и одборници на наредној седници локалне скупштине.

Opštinsko veće Aleksinac

Чланови већа су усвојили и Одлуке о поверавању обављања комуналне делатности Предузећу за путеве, Комуналним услугама и Водоводу и канализацији у наредној години, на основу којих ће поменута предузећа поверене послове обављати као своје редовне делатности без потребе спровођења јавних набавки. Једина новина је та, да у наредној години, Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” неће обављати послове на одржавању уличне расвете у насељима.

Општинско веће је дало сагласност на Одлуку Надзорног одбора Комуналног предузећа „Комуналне услуге” о усвајању пијачног реда којим је сада обухваћена и зелена пијаца у Житковцу. Међутим, одлука о измени и допуни Програма пословања за 2017. годину којом је била предвиђена исплата солидарне помоћи запосленима у овом предузећу, није добила „зелено светло” чланова већа, па се она неће наћи на дневном реду предстојеће седнице општинске скупштине.

На данашњој седници дата је и сагласност за закључење вансудског поравнања са грађанином кога ујео пас луталица. Овог пута, пси луталице олакшали су општинску касу за 33.000 динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =