Sećanje na Tomu Zdravkovića

Centar za kulturu i umetnost će u ponedeljak 20. novembra prigodnim koncertom obeležiti 79. godišnjicu rođenja Tome Zdravkovića. Legendarni pevač rođen je baš 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, od majke Kosare i oca Dušana. Ubrzo nakon Tominog rođenja, porodica se seli u Pečenjevce gde je Toma i odrastao, ali se uvek rado sećao svog rodnog grada i u njemu bio čest i drag gost.

– Autor čija muzika nesmanjenim žarom živi i 26 godina nakon njegove smrti, čovek čije delo ne može da prevaziđe vreme i pevač koji je svojim pesmama ispisao stranice života, rođen je upravo u Aleksincu, pa smo hteli da podsetimo na to i da se, a što da ne, malo i hvalimo time. Toma nije pevao za slavu. Pevao je za svoju dušu, za ljude koje je voleo i valjda je zbog toga uspevao da dirne u svačiju dušu. Ovo je veče sećanja za sve poštovaoce muzike bez koje se ne može zamisliti tiha patnja zbog ljubavnih jada i muzike bez koje ne može proći nijedna svadba ili bilo koje veselje. Ovaj koncert je prilika za sećanje na njegove pesme – kaže stručni saradnik Centra za kulturu i umetnost Gordana Živanović.

Tomine pesme, koje su odavno postale klasici, pevaće Lena Kovačević i pevač grupe „Legende“, Ivan Milinković , duo „Golden ladies  iz Niša sviraće teme Tominih pesama a program će voditi glumac Goran Sultanović.

Početak koncerta je u 20 časova a ulaz je besplatan.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + fifteen =