Sednica SO: Usvojen završni račun

Na početku današnje sednice lokalne skupštine predsednik opštine Nenad Stanković je obavestio odbornike o aktivnostima između dva zasedanja.  On je, između ostalog, napomenuo da je čitava procedura oko izgradnje novog mosta na Žitkovačkoj bari završena i da izvođače radova treba očekivati veoma brzo, ali i da još uvek postoje neki pravni problemi koji mogu da uspore početak radova na novom mostu.  Ovom prilikom predsednik Stanković se u svoje, ali i u ime čitave skupštine, zahvalio autorima monografije „Lokalna samouprava u Aleksincu i okolini 1832-2018“.

Prve dve tačke dnevnog reda sednice bile su posvećene budžetu. Odbornici su najpre razmatrali predlog Odluke o završnom računu budžeta za prošlu, a potom i predlog Odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu. Predsednik opštine Nenad Stanković je, govoreći o prošlogodišnjem budžetu, naveo da je on trošen zakonito i u skladu sa planovima i programima koje je ova skupština usvojila, a da suprihodi u odnosu na plan ostvareni sa 97,6 odsto.

Odbornik Ivan Dimić iz redova DSS-a bio je mišljenja da se ne može govoriti o dobrom budžetu ako u toku godine imate nekoliko rebalansa i da takvim budžetom može biti zadovoljna samo vlast, ali ne i građani i upitao se šta su oni dobili od tog budžeta.

Predlog Odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta usvojen je bez rasprave.

Odbornici iz redova opozicije Ivan Dimić i Bratislav Disić imali su zamerke i na Izveštaje o radu ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. Dimić je i ovog puta istakao da neke ustanove poput OTIS-a treba ugasiti, a da bi „Teatar 91“ trebalo da bude nosilac organizacije Festivala prvoizvedenih predstava i da poput Zavičajnog muzeja bude pod okriljem Centra za kulturu i umetnost.

Primedbe su iznete i na Izveštaj o radu Opštinske uprave u prošloj godini.

U nastavku sednice odbornici su bez rasprave usvojili predloge rešenja o imenovanju školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji aleksinačke opštine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 12 =