Sajam knjiga Beograd

Svi traže „Nigde nema te”

Praksa da se nakon svakog beogradskog Sajma knjiga uveća i fond biblioteke „Vuk Karadžić” je nastavljena. U aleksinačku biblioteku pristigao je veliki broj izdanja koja su predstavljena pod kupolama Beogradskog sajma, a nabavljeni su i naslovi koje su izdavači ponudili do polovine novembra prošle godine.

‒ Kao i prethodnih godina, odabir novih naslova pravljen je prema potrebama i interesovanjima članova naše biblioteke. Uglavnom je reč o izdanjima Lagune, Vulkana, Evrobuka, a police naše biblioteke krasiće školska lektira. Novina su knjige za tinejdžere u izdanju kuće Urban reads-a koja se fokusirala na savremene pisce omladinske literature – kaže bibliotekarka Sanja Stamenković.

Prema potraživanju knjiga, kako domaćih, tako i stranih autora, u biblioteci su nam izdvojili najčitanije naslove u 2017. godini. Među prvih pet najtraženijih knjiga domaćih autora su: „Nigde nema te” Jelene Bačić Alimpić, „U ime sina” Vladimira Kecmanovća i Dejana Stoiljkovića, „Viza za nebo” Vanje Bulića, „Islednik” Dragana Velikića i „Žena srpskog konzula” Veroslava Rančića.

Listu najtraženijih inostranih dela predvodi roman „Slepi miš” Ju Nesbea, a slede „Maktub” Paula Koelja, „Čovek po imenu Uve” Fredrika Bakmana, „Sedam sestara” Lusinde Rajli i romani Agate Kristi.

Najviše interesovanja među mlađim članovima biblioteke, pobudile su knjige Elize Puričeli, Roberta Takariča, Vida Stambolovića i Uroša Petrovića.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 12 =