„Sa ovakvom decom mogu i na Mars!”

Ovo je, između ostalog, rekla Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac”, oduševljena izvanrednim rezultatima njenih izabranika na državnom prvenstvu.

Dve laskave titule – šampiona Srbije i najboljeg takmičara na nedavno održanom Prvenstvu države u Beogradu poneo je Lazar Stanković u kategoriji do 46 kg, bronzano odličje izborio je Filip Stanojev (preko 73 kg), dok je peto mesto osvojila Anđela Nikolić (kategorija do 36 kg).

Lazar Stanković
Lazar Stanković

Zahvaljujući ovakvim rezultatima, Džudo klub Aleksinac trenutno zauzima 12. mesto na rang-listi 57 klubova u Srbiji.

Posle državnog prvenstva, mladi aleksinački džudisti učestvovali su na međunarodnom turniru „Vuk open” u Nišu, gde su osvojili 12 medalja – jednu zlatnu, šest srebrnih i pet bronzanih. Uz to, stariji poletarci nagrađeni su peharom za najuspešnije starije poletarce.

U kategoriji starijih poletaraca zlatnu medalju osvojio je Ognjen Latinski (-46 kg), srebro je pripalo Lazaru Stoiljkoviću (+ 50 kg) i Luki Trajkoviću (-46 kg). U konkurenciji mlađih poletaraca srebrno odličje pripalo je Lazaru Stamenkoviću (- 34 kg). Srebrom su se okitile Janja Zdravković (ml. pionirke -36 kg), Iskra Jovanović (ml. poletarke, +43 kg) i Jana Milojković (ml. poletarke, -38 kg), a bronzane medalje pripale su Petru Stoiljkoviću (ml. poletarci, -31 kg), Mihajlu Milojkoviću (ml. poletarci, – 50 kg), Mijatu Jovanoviću (st. poletarci, – 42 kg), Đorđu Stankoviću (ml. pioniri, – 42 kg) i Kseniji Milošević (st. poletarke, -43 kg).

Džudo

– Klub postoji tek pet godina i ja sam ponosna na ono što smo uradili za to vreme. Imamo šampiona Srbije i najboljeg takmičara na državnom prvenstvu, a tu je i odlično treće mesto na ovom prestižnom nadmetanju. Da pomenem i naš podmladak koji je u Nišu osvojio svoj prvi pehar. Sa ovakvom decom mogla bih i na Mars!!! To su moji mali, ali veoma uspešni ljudi – sa neskrivenim oduševljenjem i ponosom veli Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven − 7 =