Ulica 7. jula

Саобраћај у Улици 7. јула до краја недеље?

Да није било кише, а потом и снежних падавина претходних дана, радови на реконструкцији коловоза у Улици 7. јула били би завршени до краја прошле недеље. Асфалтирање ове улице најпре је завршено у делу од семафора до Гимназије јер ту, осим скидања горњег слоја старог асфалта, није било потребе за припремањем подлоге као у остатку улице.

Радници нишког предузећа за путеве „Тrace”, док су им временски услови то дозвољавали, успели су да основни слој асфалта дебљине 8 цм поставе само до градског стадиона. Комплетно асфалтирање Улице 7. јула као и дела улице Војске Југославије, од стадиона за мале спортове до моста на Моравици, требало би да крене већ од среде када се очекује стабилизација временских прилика и период без падавина, што би омогућило и постављање горњег, завршног слоја асфалта дебљине 4 цм.

Ulica 7. jula
У општинском Одељењу за комуналне и грађевинске послове надају се да ће саобраћај у овој улици бити пуштен до краја недеље.
Друга фаза радова, којом је предвиђено и уређења тротоара, почеће на пролеће када је планирано и уређење тротора у новопројектованој улици иза стадиона, која ће, како сазнајемо, бити нова локација за одржавање вашара. У овој улици за који дан почеће постављање стубова за уличну ЛЕД расвету.
Подсетимо, за реконструкцију Улице 7. Јула, инвеститор ЈП „Путеви Србије” издвојио је средства у износу од 16 милиона динара. Услед насталих проблема и додатних радова, „Путеви Србије” обезбедили су и додатна два и по милиона динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 8 =