Znak

Saobraćajni znak ponovo žrtva bahatosti

Naša nemarnost prema saobraćajnim znacima može se videti na svakom koraku. Takav jedan slučaj, zabeležili smo danas na opštinskom putu između Donje i Gornje Peščanice, gde se očekuju bolje vremenske prilike kako bi se asfaltirala deonica od nekoliko stotina metara.

Znak Znak koji je upozoravao vozače da nailaze na deonicu puta gde se izvode radovi, oboren je iz bahatosti od strane neodgovornog pojedinca ili grupe, tako da je ovo upozorenje postalo nevidljivo. Onaj ko je to učinio nije razmišljao o ugrožavanju bezbednosti u saobraćaju, kao i stvaranju rizika da vozači koji tu prvi put prolaze oštete svoje vozilo. Osim te činjenice, ovakvim ponašanjem nanosi se i materijalna šteta. Prema nekim nezvaničnim procenama, godišnje se na teritoriji opštine Aleksinac oštete znaci u vrednosti od 300.000 hiljada do pola miliona dinara. To su sredstva koja se izdvajaju iz budžeta i to nisu nečije pare već novac svih nas.

Sa druge strane, putari koji postavljaju ova obeležja mogli bi da se više potrude i da jače učvrste postolja, pa da se bahati građani makar malo više potrude kad žele da svoj hir ispolje na ovakav način. Možda se desi da u takvu slučaju i odustanu.

Do tada, ostaje nam samo da ukazujemo na ovakve slučajeve. Usput naša ekipa je uspravila ovaj znak, kao mali doprinos poboljšanju saobraćajne kulture.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − two =