Znak

Саобраћајни знак поново жртва бахатости

Наша немарност према саобраћајним знацима може се видети на сваком кораку. Такав један случај, забележили смо данас на општинском путу између Доње и Горње Пешчанице, где се очекују боље временске прилике како би се асфалтирала деоница од неколико стотина метара.

Znak Знак који је упозоравао возаче да наилазе на деоницу пута где се изводе радови, оборен је из бахатости од стране неодговорног појединца или групе, тако да је ово упозорење постало невидљиво. Онај ко је то учинио није размишљао о угрожавању безбедности у саобраћају, као и стварању ризика да возачи који ту први пут пролазе оштете своје возило. Осим те чињенице, оваквим понашањем наноси се и материјална штета. Према неким незваничним проценама, годишње се на територији општине Алексинац оштете знаци у вредности од 300.000 хиљада до пола милиона динара. То су средства која се издвајају из буџета и то нису нечије паре већ новац свих нас.

Са друге стране, путари који постављају ова обележја могли би да се више потруде и да јаче учврсте постоља, па да се бахати грађани макар мало више потруде кад желе да свој хир испоље на овакав начин. Можда се деси да у такву случају и одустану.

До тада, остаје нам само да указујемо на овакве случајеве. Успут наша екипа је усправила овај знак, као мали допринос побољшању саобраћајне културе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =