Udruženje Nada

Savremena pomagala protiv napuštanja škole

Obukom pedagoških asistenata za korišćenje aplikacije InterAktivni bukvar i podelom tehničkih uređaja i aplikacija, juče je počela realizacija projekta „Interaktivna obuka i tehničko opremanje pedagoških asistenata” koji uz pomoć Telenor fondacije i Coprix media sprovodi Udruženje Romkinja „Nada” iz Aleksinca.

Udruženje Nada
Nataša Petrović

Projektom su obuhvaćeni pedagoški asistenti iz tri osnovne škole sa teritorije opštine Aleksinac, „Vožd Karađorđe”, „Jovan Jovanović Zmaj” i „Vuk Karadžić”.

‒ Cilj projekta je da se smanji broj dece koja su pod rizikom napuštanja osnovnog obrazovanja i kojima je potrebna ovakva vrsta podrške. Pedagoški asistenti koji rade sa ovom decom biće obučeni da rade sa interaktivnim sredstvima kako bi učenike motivisali na rad i brže i lakše savlađivanje programa čitanja i pisanja – kaže predsednica Udruženja Romkinja „Nada” Nataša Petrović i napominje da se projekat realizuje do kraja godine.

Inače, aplikacija „InterAktivni bukvar” je najinovativniji i najzabavniji sistem za učenje maternjeg jezika na svetu, zasnovan na naučnom metodu i namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta i koji je podržan od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja.
Telenor fondacija će ovaj projekat podržati sa 450.000 dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × four =