Sabor paprikara, 16. put

Tradicionalna manifestacija „Sabor paprikara” u Rutevcu, u organizaciji Mesna zajednica biće održana po 16. put sutra i prekosutra.

Sutra, u petak od 10 do 16 časova, kao i raniji godina, stručni žiri iz Instituta za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci obići će parcele prijavljenih povrtara za takmičenje i pritom će ocenjivati najbolji zasad paprike. Ovom prilikom žiri će uzimati primerke ovog povrća koji će biti mereni tokom takmičenja narednog dana.

Ovaj, prvi dan manifestacije biće završen bogatim programom koji će prirediti kulturno-umetnička društva „Merak” iz Vukašinovca i domaćini iz Rutevca, a nakon toga za prisutne će biti priređena igranka.

Program manifestacije „Sabor paprikara Rutevac 2018” biće nastavljen u subotu od 16 sati, za kada je planiran početak takmičenja u kuvanju paprikaša, zatim izložba jela od paprike i izložba dečijih crteža na temu „Uzgoj paprike”.

U tom periodu od 16 do 18 časova biće održano javno merenje plodova paprike i tada će biti izabrana najduža i najteža paprika.

Za kraj ove manifestacije, pre početka zabavnog programa od 19 sati, biće dodeljene nagrade i to: tri nagrade za najbolji zasad paprike, po jedna nagrada za najbolji paprikaš, najdužu i najtežu papriku i osam nagrada za najbolji crtež.

Nakon dodele nagrada okupljeni gosti videće spletove kulturno-umetničkih društava iz Vukašinovca, Makrešana, Smilovca i domaćina. Gošća večeri biće Vera Matović koja će svojim pesmama i završiti ovogodišnji Sabor.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen + six =