“Rok transverzala” Sokobanja-Aleksinac-Niš

Aleksinačko-sokobanjsko-niški cover bend Godfathers nastupio je sinoć na platou Doma kulture i okupljenima priuštio dvoipočasovno uživanje u domaćim i stranim rok hitovima. Već posle prvih taktova  Shine on you crazy diamond  bilo je jasno da nas očekuje vatromet rokenrola ali i, pokazalo se tokom večeri, pop zvuka.

Gitara, dve klavijature i bubnjevi kao muzička osnova Godfathers-a  bili su na visini zadatka i kada se prezentuju Koker, Klepton, i Santana s jedne, i Riblja čorba, Bijelo dugme, Kerber i Leb i sol s druge strane. I vokal Bate Majkića bio je ubedljiv i kad poput Dejvida Li Rota izvodi Just A Gigolo I Ain’t Got Nobody ili kad zapeva romantične Dalmatince, Đibonija i Olivera.

Kako je koncert odmicao, bend je dobijao sve jaču podršku publike. Iako su članovi benda mislili da  će čorbino “Dobro jutro” na kraju biti  i “Laku noć, Aleksinčani”, morali su da ostanu i da na bis izvedu i bezvremensku “Čuvam noć od budnih”.

– Moram da priznam da sam imao strašnu tremu, ali sada kada se završilo, žao mi je što ne sviramo ponovo. Ja sam znao da u Aleksincu ima dosta rok krvi i da će doći ljudi, pre svega zbog Aleksinčana koji sviraju u bendu. Aleksinac  je jedna mala sredina, ali je veliki rasadnik dobrih muzičara u svim žanrovima. Bubnjar Milan iz Niša i ja iz Sokobanje imamo tu privilegiju da smo u bendu u kojem klavijature sviraju otac i sin, Igor i Nikola, i jedan fenomenalan gitarista Stefan, za koga ne znam da li je bolji muzičar ili momak, što se danas retko sreće. Svi oni su rokeri u duši, ali sviraju i narodnjake, jer od nečega mora da se živi – kaže Bata Majkić i dodaje da nema tih para koje bi mogle da plate zadovoljstvo koje su oni kao izvođači imali tokom ovog koncerta.

Zadovoljstvo se osetilo i u publici i nema sumnje da će ovo ALEF-ovsko veče iskreni ljubitelji ovakvih muzičkih performansa dugo pamtiti.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − 1 =