Klupa

Rok ističe u ponedeljak

Fudbalski savez opštine Aleksinac, koji, osim klubova sa područja aleksinačke opštine, okuplja i ekipe iz opština Ražanj i Svrljig, uskoro će, prvi put od svog osnivanja (davne 1976. godine), organizovati polaganje ispita za C licencu za trenere.

Leonardo Matic
Leonardo Matić

‒ Ovaj posao do sada su radili fudbalski savezi Nišavskog okruga i Regiona istočne Srbije, a mi smo zahtevali da polaganje ispita organizujemo kod nas kako bi smo smanjili troškove i omogućili klubovima da finansijske obaveze izmire u više rata. Ovo tim pre, jer su klubovi od leta obavezni da imaju trenera sa C licencom ‒ kaže predsednik Fudbalskog saveza opštine Aleksinac, Leonardo Matić. 

On dodaje da na području saveza ima pedesetak trenera sa licencom, ali da je samo njih petnaestak koji su aktivni u klubovima i Udruženju trenera.

– Pokušaćemo na ovaj način da dođemo do novih trenera koji će biti spremni da rade sa mlađim kategorijama i u klubovima Opštinske lige – naglašava Matić.

Zainteresovani kandidati treba da do ponedeljka Fudbalskom savezu opštine dostave kratku fudbalsku biografiju, kopiju lične karte, uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu da se protiv njih ne vodi krivični postupak i lekarsko uverenje. Potreban je i dokaz o uplati 20.000 dinara, s tim što pojedinac ovaj iznos plaća u celosti, dok klubovi plaćaju 5.000 dinara, a ostatak u nekoliko rata.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 3 =