Revija najlepših pasa u Aleksincu

Na terenima gradskog parka Brđanka u subotu, 28. jula, održana je 16. Nacionalna izložba pasa svih rasa. Izložba je imala i međunarodni karakter, jer su se pored pasa iz gotovo svih krajeva Srbije takmičili i psi iz inostranstva (Francuska, Belgija, Bugarska, Češka…).  

Izložbu  je otvorio zamenik predsednika opštine Aleksinac Čedomir Rakić, koji je izrazio zadovoljstvo što je Aleksinac  domaćin jedne ovakve smotre pasa i zahvalio se Kinološkom savezu Srbije na pomoći.

– Drago mi je da ove godine imamo još veći broj prijavljenih pasa u odnosu na ranije godine, a to valjda znači da smo se na mapi kinologije Srbije popeli za još koju lestvicu. Nadam se da će u saradnji sa ovdašnjim udruženjem ‘Milivoje Prendić’ narednih godina sve to biti na još višem nivou – rekao je  Rakić.

Blizu tri stotine pasa u nekoliko kategorija ocenjivale su eminentne kinološke sudije iz Srbije i Crne Gore, a delegat izložbe bio je generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije dr Mahmud Al Dagistani.

Nakon ocenjivanja pasa po grupama, održan je BEST IN SHOW na kome se od prvaka rasa birao šampion izložbe.

Nakon Aleksinca, u večernjim satima u Sokobanji je održana Međunarodna izložba CACIB, a kinološki vikend završen je u nedelju još jednom  nacionalnom izložbom CAC , na izletištu Grza, u blizini Paraćina.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × five =