„Pekarski dani” od 17. do 19. oktobra

Trinaesti po redu „Pekarski dani” biće održani od 17. do 19. oktobra. Program ovogodišnje manifestacije sačinjen je od izložbi, stručnih predavanja, prezentacije pekara, privrednih, turističkih i edukacionih potencijala opštine, degustacije pekarskih proizvoda i kulturno-umetničkog programa.

Na manifestaciji će biti proglašeni pobednici na likovnom i literarnom konkursu, a poslednjeg dana biće održano tradicionalno takmičenje za najlepši slavski kolač i aranžiranje.

„Pekarske dane” organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovac” pod pokroviteljstvom SO Aleksinac. Generalni sponzor manifestacije je francuska kompanija za proizvodnju i distribuciju pekarskog kvasca Lesaffre.

Inače, u junu ove godine na Konkursu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja „Primeri uspešnih vannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama i vaspitnih aktivnosti u domovima učenika u Srbiji” projekti ove škole „Pekarski dani” i „Razmena učenika sa Biotehničkom školom iz Maribora i Profesionalnom gimnazijom iz Vidina” ušli su u bazu uspešnih primera.

Ovih dana aleksinačka poljoprivredna je dobila obaveštenje da je odobren i projekat razmene učenika sa Srednjom školom „Dalj” iz Dalja u Hrvatskoj, koji, će kako najavljuju organizatori, biti realizovan u vreme ovogodišnjih „Pekarskih dana”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × one =