„Пeкарски дани” од 17. до 19. октобра

Тринаести по реду „Пекарски дани” биће одржани од 17. до 19. октобра. Програм овогодишње манифестације сачињен је од изложби, стручних предавања, презентације пекара, привредних, туристичких и едукационих потенцијала општине, дегустације пекарских производа и културно-уметничког програма.

На манифестацији ће бити проглашени победници на ликовном и литерарном конкурсу, а последњег дана биће одржано традиционално такмичење за најлепши славски колач и аранжирање.

„Пекарске дане” организује Пољопривредна школа „Шуматовац” под покровитељством СО Алексинац. Генерални спонзор манифестације је француска компанија за производњу и дистрибуцију пекарског квасца Lesaffre.

Иначе, у јуну ове године на Конкурсу Завода за унапређење образовања и васпитања „Примери успешних ваннаставних активности у основним и средњим школама и васпитних активности у домовима ученика у Србији” пројекти ове школе „Пекарски дани” и „Размена ученика са Биотехничком школом из Марибора и Професионалном гимназијом из Видина” ушли су у базу успешних примера.

Ових дана алексиначка пољопривредна је добила обавештење да је одобрен и пројекат размене ученика са Средњом школом „Даљ” из Даља у Хрватској, који, ће како најављују организатори, бити реализован у време овогодишњих „Пекарских дана”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − eight =