Pubertet i te tričarije

Knjige nastaju od ljubavi pisca, a žive i traju od ljubavi čitalaca. Pisci žive od ljubavi čitalaca i žive onoliko koliko se čitaju njihove knjige i koliko njihove misli uspeju da postanu deo nečijeg načina razmišljanja. Ovo je napisala Violeta Jović u predgovoru svoje nove knjige „Pubertet i te tričarije” koja će, kako smatra, mladom čitaocu svakako u pubertetu pomoći da i dalje ne zna šta sa sobom, a i to je vredno saznanje.

Novu zbirku pesama Violeta Jović je juče predstavila učenicima nižih razreda aleksinačkih osmoletki „Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe”. Umesto klasične promocije, Violeta se opredelila za interaktivan odnos sa mladom publikom sa kojom je razgovarala, pričala priče i čitala svoje nove pesme i još jednom pokazala da radi ono što voli i da svoje knjige piše sa puno ljubavi.

Violeta Jović je objavila blizu trideset knjiga. Njene pesme i proza prevedene su na mnoge jezike. Zastupljena je u brojnim antologijama savremene srpske književnosti, zbornicima i književnim časopisima. Za pesničku zbirku „Svitac u očima” 2013. godine dobila je nagradu „Gordana Brajović”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven − 5 =