Vili

Profesionalno vojno lice i glumac amater

Od svoje prve pozorišne uloge, gospodina Žambara u predstavi „Barijonovo venčanje” 2003. godine, Viobran Vili Golubović igrao je u svim važnijim amaterskim predstava nastalim u Aleksincu i osvojio niz nagrada na festivalima.
Opština Aleksinac mu je 2015. dodelila nagradu za doprinos razvoju kulture, a Aleksinačko amatersko pozorište glumačku nagradu „Bata Marković”.
Uvek oran za rad na novim pozorišnim projektima, bilo da je u pitanju glumački zadatak, izrada scenografije ili nešto treće u procesu nastajanja predstave.

Šta je preneto iz tvoje profesionalne vojne karijere, duge 24 godine, u sferu umetničkog stvaranja kojim se danas baviš?

Gotovo ništa, jer su potpuno različite aktivnosti. Možda, želja i upornost da se započeto završi do perfekcije i odgovornost prema ansamblu.

Pored glume tvoja velika strast je i izrada duboreza. Uglavnom sa biblijskim motivima i likovima svetaca. Kada si otkrio taj talenat i koliko se teško rastaješ od radova koje stvaraš mesecima?

Uvek je postojala strast prema likovnoj umetnosti uopšte. Za vreme NATO bombardovanja slučajno sam, običnim nožem, počeo da rezbarim neku daščicu. Kolegama se to dopalo, a i sam sam uvideo da mi to ide. Kasnije mi je pomogla podrška kolega iz ULUA.
Inače, lako se rastajem od svojih radova, jer znam da idu u ruke ljubitelja umetnosti, a i da će se mnogi krstiti kad ih vide.

Miloš Paović

Ceo intervju možete pročitati u AL novinama: 

https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 20 =