FSU Beograd

Promocija Fakulteta savremenih umetnosti na Festivalu PIP

Fakultet savremenih umetnosti Beograd Prateći program druge večeri Festivala PIP bio je posvećen Fakultetu savremenih umetnosti iz Beograda. Ova visokoškolska ustanova počela je sa radom 1997. godine pod imenom Akademija lepih umetnosti i multimedija i bio je to prvi privatni fakultet umetnosti na prostorima bivše Jugoslavije.

U maju 2016. godine upravljanje Akademijom lepih umetnosti preuzela je ITS Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije. Zbog novog osnivača s jedne, i veoma stručnog kadra, s druge strane, fakultet je danas spoj umetnosti i tehnologije i predstavlja budućnost kreativnog stvaralaštva.

Prema rečima naše eminentne književnice i rediteljke Vide Ognjenović upravo su profesori, iskusni stručnjaci iz svojih oblasti, ono zbog čega bi studenti trebalo da upišu ovaj fakultet, jer će imati priliku da uče od najboljih. Ona je istakla da je ova ustanova jedinstvena i po tome što ima sopstveno pozorište „Portal”.

Vida Ognjenović i Božidar Đurović
Vida Ognjenović i Božidar Đurović

 

Profesor i rukovodilac Departmana dramskih umetnosti, Božidar Đurović je rekao da je dobro što imamo sve više pozorišnih škola, ali ne i to što je sve manje pozorišta i naglasio da se oni ne takmiče sa drugim fakultetima i akademijama, već se takmiče sami sa sobom. Prodekan za nastavu, Đorđe Mandrapa je predstavljajući FSU rekao da nastavni program i jedinstven pristup profesora omogućavaju da studenti istovremenu steknu tradicionalne umetničke veštine i da se upoznaju sa modernim tehnologijama koje imaju sve veći uticaj u umetnosti, ali i u drugim sferama života. O Departmanu vizuelnih umetnosti govorila je profesor zidnog slikarstva, crtanja i slikanja, Ružica Bajić Sikević koja je potom otvorila izložbu radova studenata slikarstva, dizajna eneterijera i grafičkog dizajna čime je zaokružena promocija Fakulteta savremenih umetnosti.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − seven =