saobraćaj

Promenjen režim saobraćaja oko pijace

Subota je pijačan dan u Aleksincu, a na osnovu ranijih iskustava sutra se očekuje povećan obim saobraćaja u gradu. Naročito će biti živahno oko zelene pijace, gde je došlo do određenih promena u režimu saobraćaja. Naime, neke ulice su promenile smer, druge su dobile pravo prvenstva, pa je preporuka vozačima da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju.

Vozilo koje se kreće ulicom Dušana Trivunca, od Doma zdravlja prema pijaci, sada ima pravo prvenstva na raskrsnici sa ulicom Majora Tepića. Po novim propisima, vozač koji se nađe na toj raskrsnici ne sme da skrene levo pošto je ulica u tom delu postala jednosmerna, a kao i ranije dozvoljeno mu je skretanje desno pored pijace.

saobraćaj
Raskrsnica ulica Majora Tepića i Borislava Stevanovića 

Vozači koji se kreću pored zelene pijace moraju da obrate pažnju i na ulicu Borislava Stevanovića ( tzv. „Budino sokače”) koja je ostala jednosmerna, ali je promenjen smer kretanja.

saobraćaj
Rakrsnica ulica Dušana Trivunca i Vuka Karadžića

Druga važna novina, kada je reč o saobraćaju oko pijace, je raskrsnica između ulica Dušana Trivunca i Vuka Karadžića. U tom delu ulice Vuka Karadžića promenjen je smer odvijanja saobraćaja, pa je sada dozvoljeno skretanje iz ulice Dušana Trivunca. Vozači koji u tom pravcu uđu u ovu ulicu, kod sledeće raskrsnice (ukrštanje sa ulicom Majora Tepića) moraju da skrenu levo, pošto se radi o slepoj ulici.

saobraćaj
Raskrsnica ulica Vuka Karadžića i Majora Tepića

 

Jedan komentar

  1. Gradska vlast pobrkala lončiće u svojim glavama pa sve ostalo, koji je to naučnik osmislio

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − 1 =