Programiranje i upoznavanje drugih država u Voždu

Osnovna škola „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca privela je kraju eTwinning projekat, čija tema je bila programiranje.

Vožd Tokom protekle školske godine učenici V, VI i VIII razreda su jednim delom na redovnoj, a uglavnom na dodatnoj nastavi iz Informatike i računarstva učestvovali u raznim aktivnostima u sklopu međunarodnog projekta Explore Scratch. Pored aleksinačkih, učestvovale su 34 škole iz Turske, Hrvatske, Italije, Grčke, Portugalije, Francuske, Rumunije, Litvanije, Španije i Poljske.

Tokom projekta škole iz raznih država razmenjivale su ideje o učenju programiranja u osnovnom obrazovanju, prvenstveno upotrebom Scratch-a. Osnovna ideja projekta je uvesti učenike u svet kodiranja na atraktivan način i podstaknuti kreativnost učenika.

‒ Povezivanjem programiranja sa raznim temama, nastojalo se pokazati učenicima da programiranje može biti zabavno iskustvo i razvijati veštine algoritamskog načina razmišljanja, logičkog zaključivanja i rešavanja problema. Učenici su kreativno izrazili svoje ideje stvaranjem animacija, animiranih priča i igri. Teme su se odnosile na naše škole, mesta u kojima živimo i države partnera ‒ objašnjava nastavnica Snežana Bogavac Mihajlović i dodaje da je Vožd Karađorđe” jedina škola sa teritorije aleksinačke opštine, koja je učestvovala u ovom međunarodnom projektu.

Vožd
Prvo mesto u kategoriji razne igre 

Više o ovom projektu na blogu ili na Twin Space-u projekta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + four =