Najbolji studenti

Prijem za najbolje studente

Uoči Sretenja, najuspešniji studenti sa teritorije aleksinačke opštine nagrađeni su prigodnim poklonima na prijemu koji su u velikoj sali Skupštine opštine priredili predsednik Nenad Stanković i njegovi saradnici. Ovom skupu mladosti i znanja prisustvovalo je 74 studenata, čija se prosečna ocena studiranja kreće između devet i deset. Posebno su nagrađani najbolji među najboljima, odnosno troje studenata čiji je prosek čista desetka.

Najbolji studenti Tradicionalni prijem najboljih akademaca do sada je organizovan krajem godine, a ovo je prvi put da se održava uoči Dana Državnosti. Pozdravljajući skup, predsednik Stanković istakao je da i u buduće treba zadržati ovaj datum okupljanja najboljih studenata i dodao da su đaci iz aleksinačkih škola uvek slovili za dobre studente.

‒ Smatram da su ove mlađe generacije bolje nego što smo mi nekada bili, zato što mnogo više informacija dobijaju u ranijim godinama. Iz te činjenice mi stariji možemo da zaključimo da nemamo razloga da brinemo ni za državnu ni za lokalne samouprave, ni za institucije – rekao je predsednik Stanković obraćajući se prisutnima.

Predsednik je podsetio i na poreklo stare izreke „putuj igumane i ne brini za manastir” i dodao da ne brine jer „naš manastir ima kome da ostane”.

Jedan komentar

  1. Da li bi građanima Srbije mogli da kažete o kojim prigodnim poklonima je reč. A da, mali external hard disk u velikoj crnoj torbi 🙂
    I kao sto rece predsednik opstine :”Putuj igumane…”

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 15 =