akcija prikupljanja krvi

Prikupljeno 40 jedinica krvi

Crveni krst Aleksinac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša održao je danas još jednu akciju prikupljanja krvi. U prostorijama Centra za kulturu u Aleksincu 40 dobrovoljnih davalaca odazvalo se ovoj akciji.

‒ Mislim da je odziv i ovog puta bio solidan. Prošlog meseca u akcijama u Kulini i Domu kulture bilo je ukupno 70 davalaca, što je za prvi mesec u kome se akcije održavaju po novom zakonu, podnošljivo. Već sutra imamo akciju u ‘Grameru’ i nadamo se da će biti oko 50 davalaca, što je sasvim povoljno. Najbitnija stvar je da se vraćamo na one stare navike i pokušavamo ponovo da uđemo u radne organizacije i organizujemo davaoce koji su u radnom odnosu ‒ kaže predsednik Crvenog krsta u Aleksincu Slavoljub Pavlović.

Prema najavama, narednog meseca biće organizovana akcija za rudare na Aleksinačkom rudniku, a krajem meseca humane Aleksinčane očekuje još jedna akcija u Domu kulture. Inače, po novom pravilniku, u Domu kulture ubuduće će biti organizovane akcije prikupljanja jedinica krvi jednom mesečno.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + fourteen =