Zbornik

Predstavljen zbornik nagrađenih radova mladih pisaca

Četvrti dan 21. Književnih susreta „Gordana Brajović” bio je rezervisan za predstavljanje zbornika nagrađenih poetskih i proznih radova na konkursu za ovogodišnju manifestaciju. Promocija je održana juče u prostorijama Doma omladine.

Zbornik

Predstavljanju zbornika „Pesma među pesnicima”, pored nagrađenih učenika i njihovih roditelja, prisustvovali su i članovi žirija koji su doneli odluku o nagradama, dr Zorana Opačić i Vladimir Andrić, zatim autorka romana „Izmislica” Vesna Ćorović Butrić, ovogodišnji laureat, pesnici Uroš Petrović i Milomir Kragović, novinar Večernjih novosti Dragan Bogutović i Gordanin suprug, Rade Brajović.

Zbornik Zbornik

 

U konkurenciji učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, najbolju pesmu napisala je Anka Mladenović, učenica četvrtog razreda OŠ „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, a što se proznih radova tiče, prva nagrada je dodeljena Vuku Jovanoviću iz Požege. Među starijim osnovcima, prvu nagradu za poeziju dobio je Muhamed Duraković iz Prve osnovne škole Živince (BiH), a za prozu Lazar Saplaković, učenik petog razreda aleksinačke osmoletke „Ljupče Nikolić”. Prvu nagradu u kategoriji pesnika srednjoškolaca dobila je Milica Radovanović iz Nevesinja (Republika Srpska), a u oblasti proze Pola Spasojević iz Umetničke škole u Nišu.

Nagrade će biti uručene danas, na završnom delu manifestacije koji počinje u 12 sati u velikoj sali Doma kulture. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 11 =