Zbornik

Представљен зборник награђених радова младих писаца

Четврти дан 21. Књижевних сусрета „Гордана Брајовић” био је резервисан за представљање зборника награђених поетских и прозних радова на конкурсу за овогодишњу манифестацију. Промоција је одржана јуче у просторијама Дома омладине.

Zbornik

Представљању зборника „Песма међу песницима”, поред награђених ученика и њихових родитеља, присуствовали су и чланови жирија који су донели одлуку о наградама, др Зорана Опачић и Владимир Андрић, затим ауторка романа „Измислица” Весна Ћоровић Бутрић, овогодишњи лауреат, песници Урош Петровић и Миломир Краговић, новинар Вечерњих новости Драган Богутовић и Горданин супруг, Раде Брајовић.

Zbornik Zbornik

 

У конкуренцији ученика од првог до четвртог разреда основних школа, најбољу песму написала је Анка Младеновић, ученица четвртог разреда ОШ „Вожд Карађорђе” из Алексинца, а што се прозних радова тиче, прва награда је додељена Вуку Јовановићу из Пожеге. Међу старијим основцима, прву награду за поезију добио је Мухамед Дураковић из Прве основне школе Живинце (БиХ), а за прозу Лазар Саплаковић, ученик петог разреда алексиначке осмолетке „Љупче Николић”. Прву награду у категорији песника средњошколаца добила је Милица Радовановић из Невесиња (Република Српска), а у области прозе Пола Спасојевић из Уметничке школе у Нишу.

Награде ће бити уручене данас, на завршном делу манифестације који почиње у 12 сати у великој сали Дома културе. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + ten =