promocija knjige Kapija

Predstavljene „Kapije” Dušana Petkovića

Aleksinački pesnik Dušan Petković predstavio je sinoć, u bašti hotela „Šumatovac”, svoju prvu zbirku poezije „Kapije”.

Dušan Petković
autor Dušan Petković

Iako piše dosta dugo, još iz vremena kada je davnih sedamdesetih godina bio jedan od osnivača Književnog kluba „Brđanka”,na njegovu prvu knjigu se čekalo sve do nedavno.

Knjiga je zapala u jedan vremenski tesnac, lavirint, rekao bih. Ali, zahvaljujući nekim ljudima, izašla je iz tog lavirinta i pesme su ugledale svetlost dana – objašnjava Petković razloge za ovako dugo čekanje poetskog prvenca.

Petković sa ponosom ističe da pripada generaciji koja je odrastala u vreme buntovnog sveta i uz pesme Boba Dilana i drugih američkih pesnika tog doba, ali smatra da je danas neko sasvim drugo vreme i da poezija treba da bude onakva kakvom je pesnik zamišlja, u okvirima pesničkih slika, ritma i onog intimnijeg dela čovekove duše.

Dragiša Marković
recenzent Dragiša Marković 

U recenziji, književnik Dragiša Marković je, između ostalog, napisao da je Petković opsednut vremenom i prostorom i da je kroz 56 pesama koliko ih se našlo u knjizi, iskazao svoja sećanja na susrete, izvore i snove, na vreme mladosti i lepote.

Najavljujući drugu knjigu pod nazivom „Potomci duše”, Petković naglašava da se ona razlikuje u stilu pisanja i da su motivi pesama njegova rana mladost kada je pokušavao da uhvati ono što je neuhvatljivo.

Pored recenzenta Dragiše Markovića, na promociji je govorila i predsednica Književnog kluba „Velimir Rajić”, Aleksandra Pavlović.

promocija knjige Kapija

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + 4 =