predsednik Nenad Stanković

Predsednik Nenad Stanković: Očekuju nas značajne investicije

Opštinska kasa naredne godine imaće oko milijardu i tri stotine miliona dinara, i, kao što uvek biva kada je reč o javnim parama, različita su mišljenja kako ih treba trošiti. O investicionim prioritetima, sredstvima koja dolaze iz republičke kase i drugih izvora i o tome zašto se pojedine ulice ne asfaltiraju iako za tim postoji potreba, pitali smo u novogodišnjem intervjuu predsednika opštine Nenada Stankovića. Predsednika smo pitali i kako on vidi funkcionisanje javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, kao i da li postoji tzv. predsednikovo sokače.

Kada govorimo o budžetu za 2018. godinu, koji je glavni projekat?

Najznačajnija planirana investicija je izgradnja ili uređenje pešačke zone u glavnoj ulici u samom Aleksincu. Taj deo glavne Ulice knjaza Miloša je, posle decenija od izgradnje, u vrlo lošem stanju. Ceneći činjenicu da je to zapravo sam centar grada u kome se odvija čitav javni život, ne samo Aleksinčana, već i ljudi koji žive na teritoriji opštine Aleksinac, smatramo da tu krupnu investiciju treba da zagrizemo u 2018. godini i za to smo predvideli 115 miliona. Zbog same procedure, nije realno očekivati da izgradnja pešačke zone krene u proleće, kada je prirodno da građevinski radovi počnu. Verovatno će to biti u drugoj polovini 2018, a trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini 2019.

Opozicija ne misli tako, za njih su to nepotrebno uložena sredstva i smatraju da ima prečih poslova koje treba završiti. 

Pojedini predstavnici opozicije dok su bili na vlasti, 2010. godine, radili su projekat koji mi sada želimo da realizujemo i tim pre je čudno što se tom istom projektu protive. Svaka lokalna vlast ima odgovornost da određuje prioritete i ja sam čuo opasku od opozicije da su pre desetak godina mnoge opštine nekim tuđim parama uredile svoje centre, pa je moje pitanje zašto to tada nismo uradili i mi. On se ne uređuje ni svake godine, ni svakih deset godina i kada se uradi jednom, takav je za narednih, sigurno, pedesetak godina. Još nisam došao do neke investicije koju smo mi planirali, a da nju nije osporavala opozicija. Voleo bih da u ovim poslednjim godinama nađemo jednu investiciju za koju opozicija kaže ‘bravo, dobro je što to radite’. Kada bismo se rukovodili time šta sve opozicija, od onoga što planiramo, napada, a napadaju gotovo sve, mi praktično ne bismo radili ništa i valjda bi tada bili zadovoljni.

Ceo intervju sa predsednikom opštine Aleksinac pročitajte u novogodišnjem broju AL novina: 

https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

 

Jedan komentar

  1. Sve sto se uradi u aleksinackoj opstini je plus za gradjane. Svedoci sno da se zadnjih godina deo po deo opstine obnavlja. Treba samo nastaviti ovim tempom.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + thirteen =