Džudo klub Aleksinac

Prva radost seniora

Na Prvenstvu centralne Srbije za seniore i seniorke i Prvom izbornom takmičenju za mlađe i starije poletarce i poletarke, koje je održano u subotu u Hali „Čair” u Nišu, Džudo klub „Aleksinac” nastupio je sa 16 takmičara i osvojio 12 medalja, i to tri u kategoriji seniora, pet u konkurenciji starijih i četiri u mlađim poletarcima.

Džudo klub Aleksinac

Za aleksinačke džudiste ovo prvenstvo je bilo posebno značajno, jer su prvi put od osnivanja kluba nastupili takmičari u kategoriji seniora. Njih četvorica, osvojili su tri bronzane medalje, odnosno tri treća mesta i isto toliko plasmana za državno prvenstvo koje će se održati 3. marta u Zrenjaninu. To su: Nikola Mitrović u kategoriji do 90 kg, kao i Branko Živković i Miloš Stojilović među takmičarima do 100 kg. U kategoriji mlađih seniora nastupio je Marinko Glišić i odličnim borbama nagovestio dobre vesti sa Prvenstva Srbije za mlađe seniore.

Džudo klub Aleksinac

Među starijim poletarcima najbolji je bio Ognjen Latinski (-46 kg) koji je osvojio zlatnu medalju, dok su Luka Trajković i Mijat Jovanović u istoj kategoriji osvojili treća mesta. Bronzane medalje osvojili su i Ilija Trajković (-50 kg) i Lazar Rusimović (+50 kg).

U kategoriji mlađih poletaraca srebro je osvojila Iskra Jovanović (-38 kg), dok je Janji Milojković u istoj kategoriji pripalo treće mesto i bronzana medalja. Veliku borbenost iskazao je Petar Stoiljković koji je sa dve pobede osvojio treće mesto u kategoriji do -31kg i Lazar Stamenković, kome je pripalo treće mesto u kategoriji -34 kg.

‒ Zaista nemamo razloge da budemo nezadovoljni postignutim rezultatima. Uspešan nastup naših seniora i 12 osvojenih medalja potvrđuju tezu da se u klubu ozbiljno i predano radi. Očekuje nas veliki broj takmičenja u ovoj godini, a uprava kluba će se potruditi da obezbedi dovoljno sredstava za sva nadmetanja. Očekujemo i pomoć Opštine i drugih institucija ‒ kaže Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac”.

Po njenim rečima, osim Državnog prvenstva za seniore, džudisti „Aleksinca” u martu će učestvovati i na Regionalnom školskom prvenstvu u Kraljevu i Državnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola u Kikindi, kao i na Međunarodnom turniru „Mladost Evrope” u Nišu, gde će učestvovati i gosti iz Grčke, Makedonije, Bugarske i Rumunije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − one =