prvaci

Prvaci znaju saobraćajne propise

Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima u opštini Aleksinac, kojom se đaci prvaci edukuju o ponašanju u saobraćaju danas je nastavljena u OŠ „Vuk Karadžić” u Žitkovcu. O saobraćajnim propisima, s posebnim akcentom na pravilan prelazak ulice, žitkovačkim prvacima govorio je Dušan Radosavljević, profesor na departmanu za saobraćaj u Visokoj tehničkoj školi Niš.

prvaci

‒ Ovakva edukativna predavanja su veoma korisna. Deca u ovom uzrastu stiču saobraćajnu kulturu čime se preventivno deluje na njihovu bezbednost u saobraćaju – kaže direktor žitkovačke osmoletke, Milan Dinić.

Nakon Žitkovca, profesor Radosavljević i članovi lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, družili su se sa učenicima prvog razreda OŠ „Ljupče Nikolić”. Prvaci ove škole su aktivno učestvovali u predavanju, postavljali i odgovarali na pitanja i pokazali zavidno znanje o saobraćajnim propisima. Da je ovakav vid edukacije o bezbednosti u saobraćaju prihvatljiv mališanima potvrđuju i naši sagovornici, „Ljupčetovi” prvačići Helena, Mihajlo i Lena.

‒ Ja sam zapamtila da uvek treba da se krećemo levom stranom kolovoza – kaže Lena i dodaje, da bi ovakva predavanja trebalo češće da se održavaju kao i to da bi i neki roditelji trebalo da paze šta rade u saobraćaju. Mihajlo ističe da je danas saznao da deca ne smeju da se voze na traktoru niti da njime upravljaju. I Helena smatra da je predavanje bilo korisno jer su naučili nešto novo i da bi volela da predavač ponovo dođe u njihovu školu.

Đacima prvacima danas su podeljeni fluorescentni prsluci i ilustrovane knjige o osnovnim pravilima u saobraćaju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − nineteen =