Žitkovac ženski fudbal

Praznik ženskog fudbala u Žitkovcu

Na stadionu FK „Morava” u Žitkovcu u četvrtak, 5. oktobra, odigrane su selektivne utakmice za fudbalerke iz 12 klubova Razvojne lige Srbije – jug. Zbog velikog broja prijavljenih devojčica, umesto dve, kako je planirano, odigrane su tri utakmice. U prvom meču sastale su se dve najmlađe selekcije za koje su igrale devojčice rođene 2005. i 2006. godine, a u drugom, snage su odmerile trinaestogodišnjakinje. Ovaj fudbalski praznik zatvorile su dve ekipe sastavljene od fudbalerki rođenih 2003. ženski fudbal
Iz ŽFK „Morava” nastupilo je šest fudbalerki.
U tri utakmice viđeno je mnogo lepih akcija i golova što je najbolja potvrda da se u klubovima kvalitetno radi sa mlađim selekcijama i da Razvojna liga puno doprinosi unapređenju ženskog fudbala u Srbiji.
Biti domaćin jedne ovakve revije ženskog fudbala je velika čast i za Žitkovac i za naš klub. Ugostili smo oko 70 mladih fudbalerki i deset trenera – rekao je sekretar ŽFK „Morava”, Dragoslav Ristić i naglasio da će ovaj selektivni proces pomoći selektorima da za reprezentaciju Razvojne lige „Jug” izaberu najbolje.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 10 =