elitistička stranka

Poštovani građani i građanke, braćo i sestre

Parlamentarni sistem u Srbiji ne funkcioniše. Postojeće stranke su iskompromitovane, narod je razočaran, ekonomska i svaka druga kriza dostigle su vrhunac. Moral je prevaziđena kategorija. Urušila se porodica, obrazovni i zdravstveni sistem su unazađeni, vojska i policija su izgubile svaki ugled u društvu. Sve više je gladnih, bolesnih i obespravljenih. Deca rastu bez roditeljskog staranja, starci umiru odbačeni od najbližih. Beznađe je reč koja najbolje oslikava opšte stanje. Mlađe stanovništvo, ali i veći deo onih koji pripadaju srednjoj generaciji, imaju samo još jednu nadu u životu; da se dokopaju inostranstva!

Inicijativni odbor „Elitističke stranke”, nove stranke na srpskom nebu, poziva sve dobronamerne građane da nam se priključe i da Srbiju izvučemo iz ovog st(r)anja. Član „Elitističke stranke” može biti apsolutno svako: stari, mladi, maloletni takođe, čak i deca! Deca, naročito. Sve što su mlađa, time imaju više šanse da nam se pridruže. Od naših članova očekuje se jedino da budu pošteni. To je jedini uslov! Čestiti i pošteni!

E, sada, svako za sebe misli da je pametan, nesrećan i pošten. Stoga je možda bolje naglasiti koje ponašanje ne možemo tolerisati, tako da svi oni koji su se na neki način ogrešili o osnovna načela i vrednosti „Elitističke stranke”, a što navodimo u daljem tekstu, ne treba da podnose prijavu za članstvo u stranci. No, pre toga da otklonimo neke eventualne negativne asocijacije. „Elitistička stranka” ne okuplja plavokose i plavooke, visoke i vitke, atletski građene kolose. Ili nacionalno čiste članove. Naprotiv! Kod nas su svi dobrodošli: debeli, mršavi, veliki, mali, kljekavi i zdravi. Srbi, ali i pripadnici ostalih naroda u našoj Otadžbini. Čak i stranci koji žive u Srbiji. Svi osim Kineza. Kinezi ne mogu jer prodaju „Adidas” patike za pet stotina dinara, a razlepe se posle prvog nošenja!

Ceo tekst Miodraga Tasića pročitajte u elektronskom izdanju AL novina: 

https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × two =