elitistička stranka

Поштовани грађани и грађанке, браћо и сестре

Парламентарни систем у Србији не функционише. Постојеће странке су искомпромитоване, народ је разочаран, економска и свака друга криза достигле су врхунац. Морал је превазиђена категорија. Урушила се породица, образовни и здравствени систем су уназађени, војска и полиција су изгубиле сваки углед у друштву. Све више је гладних, болесних и обесправљених. Деца расту без родитељског старања, старци умиру одбачени од најближих. Безнађе је реч која најбоље осликава опште стање. Млађе становништво, али и већи део оних који припадају средњој генерацији, имају само још једну наду у животу; да се докопају иностранства!

Иницијативни одбор „Елитистичке странке”, нове странке на српском небу, позива све добронамерне грађане да нам се прикључе и да Србију извучемо из овог ст(р)ања. Члан „Елитистичке странке” може бити апсолутно свако: стари, млади, малолетни такође, чак и деца! Деца, нарочито. Све што су млађа, тиме имају више шансе да нам се придруже. Од наших чланова очекује се једино да буду поштени. То је једини услов! Честити и поштени!

Е, сада, свако за себе мисли да је паметан, несрећан и поштен. Стога је можда боље нагласити које понашање не можемо толерисати, тако да сви они који су се на неки начин огрешили о основна начела и вредности „Елитистичке странке”, а што наводимо у даљем тексту, не треба да подносе пријаву за чланство у странци. Но, пре тога да отклонимо неке евентуалне негативне асоцијације. „Елитистичка странка” не окупља плавокосе и плавооке, високе и витке, атлетски грађене колосе. Или национално чисте чланове. Напротив! Код нас су сви добродошли: дебели, мршави, велики, мали, кљекави и здрави. Срби, али и припадници осталих народа у нашој Отаџбини. Чак и странци који живе у Србији. Сви осим Кинеза. Кинези не могу јер продају „Адидас” патике за пет стотина динара, а разлепе се после првог ношења!

Цео текст Миодрага Тасића прочитајте у електронском издању АЛ новина: 

https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 18 =