Počinju „Dani aleksinačke kulture”

Prijemom za prijatelje i saradnike sa kojima Centar za kulturu i umetnost uspešno sarađuje na realizaciji brojnih kulturnih manifestacija, počelo je obeležavanje 1. oktobra, Dana ustanove.
Na „Danu prijatelja i saradnje”, a pod motom „Dela, a ne reči”, direktor Centra za kulturu i umetnost, Maja Radoman Cvetićanin predstavila je program „Dana aleksinačke kulture” koji će biti prošarani književnim večerima, izložbama i koncertima.

 Dani aleksinačke kulture
Nedelju kulture u našem gradu, otvoriće sutra u 13 časova, tribina „Čitaj da bi živeo” koju u Domu omladine organizuje biblioteka „Vuk Karadžić”. Za 18 sati planiran je koncert učenika OMŠ „Vladimir Đorđević”, a u 21 čas počinje veče posvećeno prerano preminulom aleksinačkom pesniku, Dejanu Jovanoviću – Crnom.
Sredu, 27. oktobar obeležiće izložba fotografija Foto kluba „Aleksinac” od 19 i koncert GKUD „Aleksinac” od 20 časova.
„Slika je nema pesma” naziv je izložbe slika Bratislava Krstića koju je za četvrtak, 28. septembar pripremio Zavičajni muzej. Otvaranje izložbe je u 19 časova.
Svoj doprinos „Danima aleksinačke kulture” daće i Književni klub „Velimir Rajić” i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva koji su za petak, 29. septembar, pripremili književno veče pod nazivom „Pesnik ne pravi pesmu sam, mora biti nekog da ga čuje”. Iste večeri, u dvorištu Aleksinačke gimnazije, biće održan muzički festival „Završni udarac”.
Manifestacija se zatvara u subotu, 30. septembra, na platou ispred biblioteke, gde će koncert pod nazivom „Bez muzike, život bi bio greška” održati Mešoviti hor „Pevnica”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − ten =