PIP2017

Počinje šesti Festival PIP

Predstavom Dušana Kovačevića Hipnoza jedne ljubavi u izvođenju Zvezdara teatra, sutra u Aleksincu počinje šesti Festival prvoizvedenih predstava. Pre predstave koja počinje u 20 časova, u 18 i 30 biće otvorena izložba fotografija sa prethodnog festivala, autora Marka Miladinovića, a u 19 časova izložba “Negujmo srpski jezik” Ministarstva kulture.

Do 27. novembra do kada traje festival, publika će u takmičarskom delu videti i predstave Hor bečkih dečaka Jugoarta, Novo doba Bitef teatra, Rubište Šabačkog pozorišta, Maestro Narodnog pozorišta iz Sombora i Opet plače, al’ sad od sreće Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca. Poslednje večeri, u čast nagrađenih, studenti Fakulteta savremenih umetnosti odigraće predstavu Viza koju je napisala i režirala Vida Ognjenović.

O nagradama će odlučivati tročlani žiri u sastavu Zlata Numanagić, Željko Hubač i Goran Ibrajter.

Tokom sedam večeri, na pozornici Centra za kulturu i umetnost prodefilovaće veliki broj glumaca među kojima su i Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Dragan Petrović Pele, Predrag Ejdus, Irfan Mensur, Boda Ninković, Mirjana Karanović…

U okviru pratećeg programa biće predstavljena izdanja Centra za kulturu i umetnost “Prvih pet”,”DukaTi” i “Ješa Mušica” a književna tribina posvećena je Vidi Ognjenović.

Za prvu festivalsku predstavu sve karte su prodate dok se za ostale još mogu nabaviti ulaznice.

Hipnoza-jedne-ljubavi-plakat-1

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + 1 =