PIP2017

Почиње шести Фестивал ПИП

Представом Душана Ковачевића Хипноза једне љубави у извођењу Звездара театра, сутра у Алексинцу почиње шести Фестивал првоизведених представа. Пре представе која почиње у 20 часова, у 18 и 30 биће отворена изложба фотографија са претходног фестивала, аутора Марка Миладиновића, а у 19 часова изложба “Негујмо српски језик” Министарства културе.

До 27. новембра до када траје фестивал, публика ће у такмичарском делу видети и представе Хор бечких дечака Југоарта, Ново доба Битеф театра, Рубиште Шабачког позоришта, Маестро Народног позоришта из Сомбора и Опет плаче, ал’ сад од среће Књажевско-српског театра из Крагујевца. Последње вечери, у част награђених, студенти Факултета савремених уметности одиграће представу Виза коју је написала и режирала Вида Огњеновић.

О наградама ће одлучивати трочлани жири у саставу Злата Нуманагић, Жељко Хубач и Горан Ибрајтер.

Током седам вечери, на позорници Центра за културу и уметност продефиловаће велики број глумаца међу којима су и Аница Добра, Љубомир Бандовић, Драган Петровић Пеле, Предраг Ејдус, Ирфан Менсур, Бода Нинковић, Мирјана Карановић…

У оквиру пратећег програма биће представљена издања Центра за културу и уметност “Првих пет”,”ДукаТи” и “Јеша Мушица” а књижевна трибина посвећена је Види Огњеновић.

За прву фестивалску представу све карте су продате док се за остале још могу набавити улазнице.

Hipnoza-jedne-ljubavi-plakat-1

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − nine =