Ambulanta

Počela kompletna obnova žitkovačke ambulante

U žitkovačkoj ambulanti danas je počela sanacija objekta, a u Domu zdravlja Aleksinac najavljuju da će se, po završetku radova, pacijentima pružati usluge u praktično novom objektu.

‒ Ambulanta će biti kompletno renovirana, što podrazumeva zamenu stare i dotrajale drvene stolarije PVC stolarijom, zamenu krovnog pokrivača, kompletnu izolaciju fasade i plafona, zamenu svih električnih i vodovodnih instalacija, nove podove i nove zidove – navedeno je na zvaničnom sajtu Doma zdravlja.

Planirano je da radovi, koji su otpočeli juče, potraju oko dva i po meseca, što znači da će, ako rokovi budu ispoštovani, žitkovačka ambulanta biti završena u septembru mesecu. Inače, tokom leta, tačnije dok traju radovi, ambulanta će raditi normalno, kako je navedeno, u prilagođenim uslovima u delu ambulante.

Zgrada ambulante u Žitkovcu sagrađena je pedesetih godina prošlog veka, a interesantan je podatak da do sada nikada nije kompletno renovirana. Za prvu komplentnu sanaciju i adaptaciju ovog objekta sredstva je obezbedila lokalna samouprava i ona iznose nešto više od 8.100.000 dinara.

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × five =