dečja nedelja Aleksinac

Počela „Dečja nedelja”

zastava i golub Tradicionalnim podizanjem zastave i puštanjem golubova, danas je i u Aleksincu počela „Dečja nedelja”. U skladu sa odlukom republičke Vlade koja je ovu godinu proglasila godinom međugeneracijske saradnje, ovogodišnja nedelja posvećena najmlađima odvija se pod motom „Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta”.
Na svečanom otvaranju na platou Doma kulture nastupili su klovnovi, akrobata na štulama, Dečji hor Centra za kulturu i umetnost „Mali vokali” i učenici OŠ „Ljupče Nikolić”.


Ovogodišnje otvaranje obogaćeno je i jednom novinom, dečjim vašarom koji su pripremile sve osnovne škole sa teritorije aleksinačke opštine. Na svojim štandovima, učenici su predstavili svoje radove koji su nastali na časovima likovnog i tehničkog obrazovanja.


Bogat program „Dečje nedelje”, koja traje do 8. oktobra, pripremio je Centar za kulturu i umetnost Aleksinac sa saradnicima među kojima su osnovne škole, PU „Lane”, OTIS, „Teatar 91”, Učiteljsko društvo, Crveni krst, Književni klub „Velimir Rajić”, Atletski klub „Napredak” i Sportski savez opštine Aleksinac.

Drugog dana manifestacije, u utorak 3. oktobra, svoj koncert od 11 časova imaće učenici OMŠ „Vladimir Đorđević” i Dečji hor „Mali vokali” dok će se od 16 i 30, najmlađoj populaciji predstavi pesnici za decu, Ljiljana Krstić i Rusomir Arsić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × five =