dečja nedelja Aleksinac

Почела „Дечја недеља”

zastava i golub Tрадиционалним подизањем заставе и пуштањем голубова, данас је и у Алексинцу почела „Дечја недеља”. У складу са одлуком републичке Владе која је ову годину прогласила годином међугенерацијске сарадње, овогодишња недеља посвећена најмлађима одвија се под мотом „Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета”.
На свечаном отварању на платоу Дома културе наступили су кловнови, акробата на штулама, Дечји хор Центра за културу и уметност „Мали вокали” и ученици ОШ „Љупче Николић”.


Овогодишње отварање обогаћено је и једном новином, дечјим вашаром који су припремиле све основне школе са територије алексиначке општине. На својим штандовима, ученици су представили своје радове који су настали на часовима ликовног и техничког образовања.


Богат програм „Дечје недеље”, која траје до 8. октобра, припремио је Центар за културу и уметност Алексинац са сарадницима међу којима су основне школе, ПУ „Лане”, ОТИС, „Театар 91”, Учитељско друштво, Црвени крст, Књижевни клуб „Велимир Рајић”, Атлетски клуб „Напредак” и Спортски савез општине Алексинац.

Другог дана манифестације, у уторак 3. октобра, свој концерт од 11 часова имаће ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић” и Дечји хор „Мали вокали” док ће се од 16 и 30, најмлађој популацији представи песници за децу, Љиљана Крстић и Русомир Арсић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =