Počela „Dečja nedelja”

Podizanjem zastave i puštanjem belog goluba danas je i u Aleksincu počela „Dečja nedelja” koja se tradicionalno održava u prvoj nedelji oktobra. Ovogodišnja nedelja posvećena najmlađima održava se pod motom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo”.

Dečja nedelja Prvi dan manifestacije protekao je u znaku „Dečjeg vašara” koji je organizovan na platou Doma kulture. Osnovne škole sa teritorije aleksinačke opštine su na štandovima izložile učeničke radove koji su nastali na časovima likovne kulture.

‒ Naši učenici su na današnjem vašaru predstavili razne predmete i radove koje su kreirali u okviru časova likovne kulture i narodne tradicije na temu ‘Jesen i porodice’ i na taj način predstavili mesta i ambijenta gde se osećaju srećno i zdravo – rekla nam je Sonja Mitrović, učiteljica u OŠ „Vuk Karadžić” u Žitkovcu.

U muzičkom programu nastupili su Dečji hor CKU „Mali vokali” i orkestar učenika OŠ „Ljupče Nikolić”, dok je pozorišna trupa „Dedina garaža” iz Niša izvela lutkarsku predstavu. Mališani su i ovog puta bili u prilici da se druže i fotografišu sa klovnom i štulašima.
„Dečja nedelja” se nastavlja sutra kada će glumci Studija glume Centra za kulturu i umetnost odigrati predstavu „Kirija”.

Predstava počinje u 12 sati u velikoj sali Doma kulture.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 11 =